thor_m1

Nu har drevet gått igen. Ord har vänts och vridits på för att utrycka sin stora avsky och hat. Inget sparas på! “Häng honom högt!”, “Barbar!”, “Han som är så ful får väl inte komma till på annat sätt?!”.

Drevet går och alla vi perfekta, alldagliga, misstagsfria okända vardagsmänniskor tar oss rätten att skrika högt och peka finger. Vi förlåter inte, vi förstår inte, vi vill för ett tag lägga fokus på någon annan än oss själva för att i ett par sekunder vara lite bättre än vi egentligen känner att vi är. Vi finner ett stort nöje i att se hur de upphöjda gör sina misstag och faller ner från sina höga hästar.

Världen är mer svart eller vitt än på Thor Modéns tid. Thor Modén är – för er som inte känner till det – en skådespelare som levde i första halvan av 1900-talet. Mest känd för alla sina pilsnerfilmer tillsammans med Åke Söderblom. Åke och Thor pratar vi om en annan dag. Just idag får de personifiera det svart/vita.

Hur som helst, det känns inte som vi har några nyanser idag. Om du gör fel i trafiken är man VÄRLDENS STÖRSTA skitstövel och idiot. Ful är man också om man inte fattar varför biltutan går! Men det går på andra hållet också!
Lägg ut en bild på fejjan och genast kommer kommentarerna hur fin, vacker, snygg, smart och lustig du är. Trots att det är en alldaglig jäkla bild tagen en småsvettig dag i juni strax innan du ska hoppa i plurret på den lokala badanläggningen!

Nej, lite mer nyanser efterlyser jag och fan ta er om ni inte börjar nyansera. Den som inte nyanserar är efterbliven och ful!

Please follow and like us:
0